» Hovedside

» Resultat/tabeller
» Treningstider

Ungdoms avd
» U10 (2004)
» U11 (2003)
» U11 Jenter
» U12 (2002)
» U13 (2001)
» U13 Jenter
» U14 (2000)
» U15 (1999)
» U16 (1998)
» U18 (97-96)
» U20 (95-94)

» A-Laget
» B-Laget
» Veteran 1
» Veteran 2
» Veteran 3

» Målvakter
» Dommere

Diverse
» 1000-klubben!
» Debatt
» Linker
» Nyhetsbrev
» Profiltøy
» Hockeyshopen

Aktiviteter
» Treningstips
» Turneringer
» Sommerhockey
» Høsthockey
» Skøyte/hockeyskole

 

 Nyheter
 
Skedsmospillere i Kina!

Følg Kinaturen her, oppdatert 13. august

Flere av klubbens spillere reiser i dag til Kina for og spille ishockey, Klubben ønsker alle spillere og foresatte lykke til! Rune Fjellvang vil oppdatere oss daglig så sant det lar seg gjøre. Klubben ønsker alle en fin tur!

Reisebrevene fra Rune kan leses her (nyeste øverst)

13. august 2011

Det var en gang ... og snipp, snapp, snute .... Sånn åpner og slutter de fleste eventyr. Også vårt Kina-eventyr er nå historie. Etter en lang hjemreise, som varte i nesten 20 timer, var de fleste hjemme rundt klokka 01.00 natt til lørdag. Da var hoder, minnebrikker og kofferter fulle av inntrykk, bilder og varer fra en fantastisk ishockeyreise. 

I dag er vi takknemlige for at Bjørn Hagen (pappa'n til Hans) kom med denne ideen for to år siden og fikk satt den ut i livet. Vi har besøkt en kjempestor nasjon, der ishockey bare er en fluelort på idrettskartet. Ishaller fylles med kortbaneløpere og kunstløpere der borte, men vi fikk høre at kinesisk ishockey nå har et oppsving igjen. Bjørn har selv jobbet i Kina i 10 år og "Askeladden" har hatt mange gode hjelpere som la turen til rette for oss.
 
Alt gikk knirkefritt, og selvsagt skal også alle deltakerne ha sin del av æren for at det nettopp ble slik. Vi bidro nemlig alle sammen til at turen ble akkurat det eventyret det ble. Også en stor takk til Joakim som var akkurat den treneren denne turen trengte.
 Jeg er overbevist om at vi alle har vært gode ambassadører for Skedsmo Ishockeyklubb og for norsk hockey. Så håper jeg at alle dere som har fulgt med på nettet hjemmefra også har følt at dere har vært litt med til Kina.

Takk for turen, alle sammen. 

Mvh Rune Fjellvang

Minstemann Hast på tur:
11. august 2011

Torsdagen begynte med tur til Den forbudte by, der keiseren holdt til med sine 3.000 koner fordelt på 9.999 rom. Til tross for 35 varmegrader ble det en veldig spennende vandring gjennom en viktig del av Kinas histore siden 1400-tallet. 

Deretter dro vi på koreansk grilling før vi reiste til ishallen for siste kamp i Kina, der vi for tredje gang møtte Hokay Ice Hockey Club. Denne gangen et lag sånn midt i mellom de to lagene vi har møtt tidligere. Dette ble en fin kamp fra Skedsmos side. Første periode endte 3-0 til oss etter mål av Hans, Marius og Jonas (assist Per Ivar). I 2. periode styrte Sofie inn et hardt skudd fra Hans, før hjemmelaget reduserte til 1-4. I 3. periode økte Bernhard til 5-1(assist Marius), før Hans slo til med en fantastisk scoring. Han vippet pucken over fra baksiden av målet og i ryggen på keeperen og i mål. 7-1 sto Jonas for (assist Sigurd), før hjemmelaget fastsatte sluttresultatet til 7-2. 

En veldig bra kamp fra Skedsmos side, men det ble etter hvert litt lite spill og alt for mange slagskudd fra blålinja. Deretter dro spillerne på McDonalds til en fortjent hamburger. I morgen er det koffertpakking.
10. august 2011

Vi var knapt i seng etter tirsdagens kamp før den kinesiske hanen galte onsdag morgen. Kl. 07.00 var det bussavgang til den kinesiske muren. Det var det store målet for oss på denne turen; og la det være sagt med en gang; det var bare helt utrolig. Dette glemmer vi ikke, noen av oss. Klarvær og 26 varmegrader gjorde det hele helt perfekt, selv om vi ble skikkelig svette på vår murklatring.

 Deretter var det besøk på et jademuseum og produksjonsanlegg for jadeutsmykninger. Så bar det til gravplassene til keiserne i de kinesiske dynastiene. De største gravene tilhørte keiserne i Ming-dynastiet. Nå begynte det å bli skikkelig varmt. 37 grader i skyggen! Før vi dro ned i ishallen, kjørte vi forbi OL-anleggene, slik at vi blant annet fikk se Fugleredet. 

Kveldens kamp var også mot Hokay Ice Hockey Club, men nå med spillere stort sett fra 97- og 96-laget deres.  Vi kom raskt på defensiven, men Birger sto en praktomgang, og vi kunne gå til pause med 0-1 etter at Marius hadde scoret (assist Hans). 2. omgangen begynte dårlig. Vi ble fragått på skøyter og plutselig ledet kineserne 3-1. Hans reduserte til 2-3 (assist Jonas), men deretter gikk det hjemmelagets vei. Hokay ledet 6-2 etter to perioder. I 3. periode ble det 7-2, før Hans reduserte til 7-3 (uten assist) og 7-4 (uten assist). Kampen ble etter hvert svært tøft og flere av våre spillere fikk seg noen trøkker.

Både Sofie, Aurora og Sondre ble noen blåmerker rikere. Men både Hans og Marius begynte nå å vise muskler og forsvarte Skedsmos ære mann mot mann.
 Trener Joakim var fornøyd med sine disipler, som kjempet godt mot en god og tøff motstander.9. august 2011

Siste trening i Harbin var tidlig mandag morgen. Med den økta kunne vi også si farvel til tåkehavet i ishallen i denne byen. Deretter ble det pakking, shopping og en lang nattogstur til Beijing, hvor vi ankom tidlig tirsdag morgen. Ikke alle hadde sovet godt på den 1300 kilometer lange togturen. Vi hadde blandete kupeer med kinesere. De leste fikk byttet, men Sofie og Aurora måtte dele en trang seng hele veien. Deretter ble det tur til Temple of Heaven og en grundig leksjon i kinesisk historie.

Kl. 19.00 var det duket for kamp mot Hokay Ice Hockey Club fra Beijing. Det var et lag mest bestående av spillere fra 98- og 99-laget, men de var gode til å gå på skøyter, så vi fikk raskt problemer på isen.
 I 1. periode tok kineserne kommandoen fra start. Våre spillere oppfattet ikke at det ikke var lov til å takle og Marius røyk to ganger i fryseboksen før perioden ebbet ut. Da ledet Hokay 3-0. I 2. periode var Skedsmo langt bedre. Hans sørget for 3-1 (assist Abhi), 3-2 (assist Birger, Sigurd), 3-3 (uten assist) og 3-4 (assist Sofie). Nå trodde vi at vi hadde taket på motstanderen, men i tredje periode scoret Hokay to ganger og vant kampen 5-4. 

Det var en super motstander vi møtte, men vi var ikke flinke nok til å spille puck og tapte for en motstander vi burde ha slått. Kampen gikk i et utrolig regn- og tordenvær. Da kampen begynte var det pluss 35 ute. Da kampen var slutt var det behagelige pluss 26.
7. august 2011

Kina-turen er ikke noe hvilehjem og det kjøres et steinhardt program. Søndag var det kampdags klokka 08.30, men det gikk tre kvarter over tida før spillerne fra den lokale ishockeyklubben kom seg på isen. Nå møtte vi et svært ungt lag med spillere fra 98 til 2000. Derfor valgte vi å kjøre en kamp helt uten taklinger. Kineserne overrasket med en førsterekke med svært gode skøyteløpere, men vi klarte å holde kontroll på kampen fra start til mål. Kampen gikk i kjelleren i den ishallen vi har brukt i Harbin, og den har bare curlingoppmerking på isen. Blå- og rødlinjer var kun avmerket på vantene, så det ble svært mange offsideavblåsninger. 

Skedsmo fikk en lett match og vant til slutt 13-0. Det var trener Joakim lite fornøyd med. - Jeg ville heller at vi skulle ha vunnet 5-0 og hatt fire-fem trekk bak hver scoringer. Her var det bare en gjeng spillere som ønsket å score målene selv, sa han og mente det var dumt at spillerne ikke brukte denne anledningen til å trene spill og passninger. 
For Sofie og Aurora var det morsomt at kineserne også hadde med to jenter, så det ble en liten internasjonal forsøstring på banen. 

Etter kampen dro vi til tigerparken i Harbin og var på tigersafari. Her var det alt fra foring med levende høner til posering og fotografering med en tigerunge. Deretter bar det til en stor park utenfor Harbin hvor det var et stort polarland med fisk, pingviner, seler, isbjørner, hvaler og mye mer. Så gikk feden til en stor isskulptursamling. Da var det på med fullt vinterutstyr og inn i fryseanlegget mens det var 35 fuktige varmegrader utenfor. Så tok vi båt over elva inn til Harbin, hvor det var shopping og spising - nok en gang. Det var en sliten gjeng som entret hotellet 13 timer etter avreisen.

Som dere ser av bildet er vi både rare og populære. Vi har ikke tall på hvor mange bilder vi har kommet med på. Vi blir stoppet opp på gata og plassert inn i kinesiske familiebilder.
 Nå er det siste natta i Harbin. I morgen er det trening klokka 08.00, mens nattoget til Beijing går ca klokka 21.30.6. august 2011

Bjørn ordner i hytt og vær så at alle får størst mulig utbytte av turen til Kina. Kl. 05.50 lørdag morgen troppet derfor to kinesere opp i en liten bil og tok med seg undertegnede ut i det ukjente Harbin-distriktet. Derfor vet han ikke hva som skjedde med turgjengen denne formiddagen. Da han kom tilbake etter å ha dratt opp 13,5 kilo med fisk, var det klart for en ny kamp på tåkearenaen i Harbin. Også denne gangen var Harbin Sport School motstander, men borte var noen av de eldste spillerne fra fredag, og i stedet var det supplert med spillere fra 98 og 99. 

Vi skulle ha møtt et jentelag, men de kunne ikke komme da bussjåføren deres var på ferie og de klarte ikke å organisere nok privatbiler. Vi gikk friskt til verket i kampen og regnet med en lett match denne gangen. Med plutselig sto det 3-0 i favør kineserne. Men så hadde de da heller ikke fjernet 1. rekka fra i går. 

Deretter ordnet Skedsmo 1-3 (Sigurd, ass. Sofie), 2-3 (Marius), 3-3 (Sigurd), 3-4 (Hans) og 3-5 (Per Ivar, ass. Jonas). Kineserne startet 2. perioden med 1. rekka igjen og utlignet til 5-5 før Skedsmo ordnet 5-6 (Hans, ass. Per Ivar) og 5-7 (Sofie, ass. Hans). Ved ordinær tid var det 7-7, men vi brukte den tida vi hadde og kineserne vant 9-7. 

Skedsmo-gjengen hadde brukt mye krefter fredag og mange var slitne. Mot slutten av kampen var Skedsmo derfor helt tomme. Likevel mye bra spill i en tåkefylt hall. 

Deretter var det nye shoppingmuligheter og noen er allerede innehavere av svart belte både i shopping og i pruting.
Er denne ekte??

5. august 2011

I dag var det kampdags, og det var en spent gjeng som ankom ishallen denne ettermiddagen etter litt lokal shopping rundt hotellet på formiddagen. På banen ble vi møtt av en tåke som ikke sto tilbake for Kollen-tåka. Og jeg lyver ikke når jeg sier at man ikke så fra mål til mål. Kampen gikk mot Harbin Sport School, et sammensatt lag der de fleste nok var både 96- og 95-spillere. Det ryktes at den eldste var 18-år, men det var kanskje å ta litt i. Men Sondre fra 2000-laget lot seg ikke skremme og stilte opp til kamp mot de store gutta. Den som var mest redd var nok Sondres mamma, som ble observert i svært urolig vandring rundt i ishallen. 

Vi fikk oss en solid treningsøkt, selv om vi fikk en motstander som var bedre enn oss i å spille puck. De gikk opp til 3-0 før Hans Hagen reduserte. Ved halvtid sto det 5-1. Til slutt ble det 8-1 i favør Kina. 

Trener Joakim, som måtte steppe inn som dommer, mente kampen var grei. Men så er det ingen som har mange istimer så langt, og vi snakker ikke om en samkjørt Skedsmo-gjeng. Det er spillere fra 2000 til 1996, så det sier sitt.
Dessverre blir det ingen kamp mot jentelaget i morgen, men i stedet en kamp mot de yngste av de gutta vi møtte i dag. 

Ellers ble det fire timers vandring på Harbins Karl Johan - Zhongyang street på kvelden. Her så vi at Harbin er sterkt influert av russisk arkitektur. Gata var en eneste lang vandring i alt fra gull og sølv og moteklær, til småbutikker både på og under gateplan. De beste shopperne fant gode tilbud, mens de andre hadde mer enn nok med å passe på seg selv og ungene i den svært travle og folksomme gata. Dagens høydepunkt var likevel at to av oss klarte å få tak i postkort og frimerker!
Hans rev av seg alle stripene på en løs list i ishallen. Bjørn skaffet nål og tråd og Anne og Hege sydde den sammen på ishalltrappa foran kampen.
Kamp i Harbin!

4. august 2011

I dag var det treningsfri og utflukt ut av av den tunge smogglufta i Harbin. Vi kjørte buss 200 kilometer opp i fjellene til skisportstedet Yabuli, hvor vi tok godolbane høyt opp i fjellet og slalåmheis enda høyere. Her er det fantastisk utsikt, men den gikk vi glipp av. I stedet ble vi møtt av et skikkelig tåkehav. Men vi trengte frisk luft og etter fottur blant gresshopper, frosker og sommerfugler, samt villblomster vi kjenner fra hagene hjemme, var alle enige om at det hadde vært en fin utflukt. Dessverre fikk vi se at sola skinte på de høyeste toppene da vi reiste hjem igjen. Deretter var det middag, og noen dro deretter på shopping etter wasa knekkebrød og andre livsnødvendigheter. De beste shoppedamene har allerede måttet kjøpe seg en ekstra koffert og det varsles nye shoppingrunder fredag morgen. Harbin er forøvrig en eneste levende butikk både over og under gata, så det det er ingen fare for de ivrigste handlerne. I morgen spiller vi vår første kamp, og vi krysser fingrene for at alle er fit for fight. I dag har nesten alle måttet gå baklengs ned trapper fordi de er dønn støle etter treninga onsdag.


3. august 2011

Uvant kost og i store mengder har satt sitt preg på Harbin-gjengen i dag. Litt dårlige mager hos noen, men alle spillerne er friske. I dag har det vært to økter. Først barmarkstrening på en nedslitt og svært varm friidrettsstadion like ved, og deretter over halvannen time på is i kjellerhallen. Heldigvis, får vi si, for isanlegget i første etasje hangler og fryser dårlig. Men vi er lovet at isen blir helt i orden til fredagens kamp. Den gleder vi oss veldig til. I dag har vi også vært ute og smakt på Kinas nasjonalrett, Jiao Zi eller dumplinger. Det er innbakt mat i pasta. Mye uvant mat, men noen finner redningen på McDonalds og KFC. Der har de også kaffe! Vi andre har funnet en butikk som selger Wasa knekkebrød og Nutella. Vårt besøk har også vært inflasjonsdrivende i kiosken ved ishallen. Da vi kom for første gang fikk jeg kjøpt 17 halvlitersflasker med kaldt vann for 17 Yuan (15 kroner). I dag var prisen skudd opp til 3 Yuan pr. flaske. Men det kan vi leve med. 

Utsikt over deler av Harbin fra et pariserhjul!2. august 2011

Tirsdag gikk vi helt i kjellren på treninga. Vi fikk tildelt den underste isflata i Harbin. Fordelen med det var at isen var bedre og hardere og at tåka var borte. Verre var det for foreldre som stilte uten sokker i sandalene, shorts og t-skjorte. Brrr. Joakim har kjørt veldig gode treninger og har lagt lista ganske så høyt. Spillerne var våkne selv om økta startet kl. 08.00. Med Kina-turen er ikke bare svette og slit. Det ble en tur i fornøyelsespark med berg-og-dalbaner, tømmerrenner og mye mer. Ikke helt Tusenfryd-standard, men helt ok. Dagen ble avsluttet med et overdådig hot-pot-måltid, til 200 kr pr familie! Da var alt drikke også inkludert :o)Hilsen fra Harbin! Sondre fra Team 2000
1. august 2011

Del 2 - kveld

Skedsmo Ishockeyklubb har blitt møtt av en enestående gjestfrihet og service så langt på sin tur til Kina. Mandag kveld var en representant fra hver familie invitert til bankett hos idrettsministeren i Harbin distrikt (10 millioner innbyggere). Og la det være sagt med en gang; det ble et måltid som overgikk alt hva våre representanter noen gang tidligere har opplevd. Det ble vartet opp med 21 retter og og Skedsmo-foreldrene fikk en unik reise gjennom Kinas mattradisjoner. Vi er så heldige å ha med Bjørn Hagen (pappa'n til Hans), som tok initiativet til denne reisa for to år siden. Bjørn har jobbet ni år i Kina, hvorav fem år som skøytetrener i Harbin. Han snakker flytende kinesisk og har mange venner i byen. Idrettsminister Zhang Tian Bo er selv en norgesvenn og understreket hvor viktig slike vennskapsbånd er. Vi fikk en god innføring i Harbins historie og nåtid, og Bjørn (som har svigerforeldre i Harbin) ble lovet en leilighet i et nytt 45 etasjers bygg på stadion i Harbin, mens Joakim Hast fikk tilbud om trenerjobb. Det ble utvekslet gaver, taler ble holdt og evige vennskapsbånd mellom Skedsmo og Harbin ble knyttet.  

Del 1 - dag

- Det var deilig endelig å komme på isen igjen, men det var utrolig rart at det skulle skje i Kina, sa trener Joakim Hast etter at han hadde ledet sine 11 disipler ute på isen i Harbin klokka 08.00 mandag. Joakim var den første til å kaste jakka og han ledet treninga i bare t-skjorta. - Det var utrolig varmt her, sa han og så knapt over banen i tåkehavet på banen. Ikke så rart, når det er 30 grader og fuktig på utsiden. Isen var av en underlig, halvbløt konsistens og varmen fører til at både pucker og mål smeltet seg ned i isen. Puckene selvfølgelig bare når de lå urørt. Det ble gjenomført en fin trening på halvannen time og det var flere støle spillere å observere i timene etter økta. Ishallen Skedsmo i trener i har to isflater, en i 1. etasje og en i kjelleren :o) 

Endelig er gjengen samlet på is!

31. juli 2011:

Vi lengter etter is I dag kom vi fram til Harbin etter 10 timer på nattoget fra Beijing. 34 varmegrader gjør at vi lengter etter å komme inn i en ishall. Vi er en sliten og døgnvill gjeng etter 10 timer på fly og nattogreisa. Harbin har 10 millioner mennesker og bare tre stykker av disse snakker engelsk. Nattoget fra Beijing hadde bare sovevogner, så vi fikk ikke med oss hockeybagene. De ble ettersendt med et vanlig tog og heldigvis har alt kommet fram. I dag er det rolig shopping som står på programmet. Det blir daglig trening, samt to kamper i Harbin. Mulig at vi får til så mange som tre kamper i Beijing på hjemturen. Det som er kjempemoro er at det ene laget vi skal møte i Harbin er et jentelag.

Hele gjengen samlet: mvh Rune29. juli 2011:

Da er vi klare for den store turen til kina. 11 spillere står nå på gardermoen på vei til beijing og harbin. Alle gleder seg til å komme på is.

Aurora og Sofie på Gardemoen:Rune Fjellvang
Publisert: Fredag 11.august 2011 15:42
Publisert av: Kari Berg Rogstad
 
Hovedsponsor

Søk i nyheter:
     
Hosted by webhuset.no
Skedsmo Ishockeyklubb - Steinbråteveien 5, 2020 Skedsmokorset
Hosted by webhuset.no
UtvalgeneVirksomhetsplan Klubben Adresser Kretsinfo Sponsorer Vennskap Glede Innsats Utvikling www.skedsmoik.no Grasrotandelen