» Høsthockey
» Skøyte/hockeyskole

Nyheter

Turnering Mariestad mars 2012

Fredag 16. mars med oppmøte i ishallen klare for nest siste hockeyhelg sesongen 2011-12 og klare for langtur til Mariestad Sverige. Etter 4,5 t reise var første bil på plass og ble vist omkledningsrom og sovende. Litt senere var hele laget på plass og i full gang med å blåse opp luftmadrassene, etter det var spillerne klare for noen timer søvn før reveljen lørdag klokka 05:45.

Vi åpnet turneringen med første kamp klokka 0800 mot vertskapet Mariestad. Denne turneringen blir en fin start for neste sesong med flyvende bytter. Byttene fungerte bra, spillerne fulgte med og det var ikke mange bytt som ble over 1 min.
Kampen var også sett fra tribunen overraskende bra med tanke på at vi ikke er vant med flyvende bytt. Vi åpnet med tap 6-0 men det var mye positivt i spillet, største utfordring var at vi glemte mann/mann spillet mot spillere uten puck. Fokuset ble der pucken var i stedet for å ha kontroll på situasjonen samtidig som den spiller som skulle markeres.
Vi kan også være fornøyd med at vi aldri har spilt så bra i kamper tidlig om morgenen.

Før den andre kampen som er mot Västerås spiste vi varm svensk lunch. Var bra trøkk i oppvarmingen som også har en bivirkning ved at flere er blitt mer koordinert i bevegelsene sine.

Vi starter bra mot Västerås, spiller godt mann/mann i egen sone og holder dem utenfor skuddsektoren i egen sone. I angrepssonen presser vi tett og tvinger dem til å gjøre feil og kommer til flere gode sjanser.
I førsteperiode gjør vi noen feil som blir utnyttet av motstanderen vi ligger under med 2-0 til pause.
Vi fortsetter det gode spillet i andre periode men noen bytt blir litt lange og slitne hoder gir valg som motstanderen mulighet til noen enkle skudd som glir inn.
Midtveis i perioden erobrer vi pucken og vender spillet raskt med en fin pasning fra Thea til Jørgen som trykker pucken inn i lengste hjørnet. Vi skaper noen flere muligheter i kampen men vi blir for sene til å skyte fordi vi skal ladde kanonen i stedet for å legge pucken raskt på mål.
Etter kampen var det skuffelse på forskjellige nivå og årsaker, for at vi tapte/ikke scoret mål/motstander for god, men etter mellanmål og bandyspill ol var humøret tilbake.

Ny kamp klokka 1805 mot Sunne, et lag vi møtte for 2 år siden. Skal bli spennende å se om det er trøkk i beina til bedre spillet enda ett hakk fra de 2 første kampene

Siste kamp for dagen startet med en bra oppvarming, dette sammen med humøret på skolen med bandyspill og aktivitet viser at skuffelsen over tapet mot Västerås var borte.

Kampen startet med høyt tempo og godt mann/mann spill, også i offensiv sone skjedde det mye positivt med trøkk rundt Sunne sitt mål. Vi jobbet som et lag og sto opp for hverandre. 0-1 etter første var et godt utgangspunkt for de siste 15 min.
Vi fortsatte å spille med hjerte for drakta og gjennomførte en strålende kamp, selv om vi ble spilt ut ved et par anledninger og tapte 5-0 til slutt var det enighet om at spillerne hadde grunn til å tenke at det var vinnere. Dette fordi mestringsnivået var høyt gjennom hele kampen.
Etter ned varming og en velfortjent middag blir det lørdagskos med eller uten KIMS.

Vi ble nr 4 i grunnspillet og skal møte nr 3 i den andre gruppa i første kamp søndag morgen

Søndag morgen og revelje klokka 0545, frokost 0615 før første plasseringskamp kl 0745.
Dagens første kamp med grums som motstander, denne kampen kom vi brått til virkeligheten. Det tok ikke lang tid før vi hadde den første baklengs, men etter det var vi på nett spilte på det nivået vi har vært og gikk til pause med 0-2..
Spillemessig er vi på høyde som i de foregående kampene, det er 2 detaljer og forskjellen er ar når vi har gjort noen gode valg bruker vi 1 sek på neste valg og da er fordelen borte samt at vi blir for opptatt av situasjoner i spillet og slipper fokus på vår mann i noen sek i mann/mann spillet og kommer da litt for langt etter.
I andre periode blir det 3 mål til, ett i undertall og et eget pass fra bak egen kasse til ledig motstander.
Dette var nok en kamp med framganger i valg og bruk av individuelle ferdigheter men for spillerne var det en skuffelse med et nytt tap. Det er langt fra å tape til å bli gruset som noen av spillerne mener, men det er også flere spillere som ser framganger og begynner å se hva som må til for i tillegg til bra spill å kunne vinne kamper.

En kamp igjen og selv om alle kamper har sitt eget liv får vi en motstander som tapte med ca samme margin som oss mot Mariestad.

Siste kamp, tunge kropper å få i gang i oppvarmingen men de kom i gang selv om det var snakk om vondt her og der.

Vi var ikke helt på nett og i første bytt kom første baklengs. Vi kom tilbake og skapte våre sjanser men det ble for trege avslutt eller rett på MV. Gikk til pause med 0-2.
Fikk muligheter i andre periode i overtall også 5vs3 hvor vi prøvde å matche laget men det gav ingen flere mål. Tidlig i 2. periode fikk også for andre gang en spiller en hode/nakke smell mot vantet, noen som betød sluttspilt denne helga.
Noen feil i egen sone gav nye baklengs gav til slutt 0-6.

Det har vært en innholdsrik og lærerik helg for trenerteamet og også for spillerne får vi håpe. Heiaklakken på tribunen har i hvert fall kommet med mye positive tilbakemeldinger om spill samhold blant spillerne.
Blant spillerne har det vært skuffelse over at det ikke ble noen seier, men selv om det ble 5-6 baklengs i alle kampene var vi med og skapte gode kamper.
Vi startet før første kamp med at dette blir en helg til å lære om individuelle og spillferdigheter, og vi fikk se å lære i praksis hva som gjelder for å komme opp til nye nivåer i ferdigheter.
Det er ikke tid til hvileskjær etter valg som har skapt en fordel, motstanderne stopper aldri å skøyte og er tilbake ettter 1 sekund og da er den lille fordel som ble skapt borte.
I mann/mann spillet er det også spillere uten puck, i rollen forsvar mot spiller uten puck må en ha kontroll på situasjonen samtidig som spilleren uten puck i maks avstand en køllelenge om man ikke skal komme for langt etter i neste situasjon.
Pucken kan ikke gjøre noe alene, vi  må følge og ta ut spilleren uten å se på pucken da vinner vi mann/mann spillet.
Selv om vi ikke vant kampene siffermessig var det mange seire i valg og utførelse av spillferdigheter. Vi har ikke vært i nærheten av spill i så høyt tempo denne sesongen og et stort bevis på at vi hang med var Fair play pokalen. At vi ikke dro på oss mange utvisninger beviser at vi leste spillet bra og hadde timing og tempo i spillet og dermed unngikk utvisninger som hekting og tripping, det er utvisninger som ofte kommer når en henger etter i tempo.